tag:blogger.com,1999:blog-2057751447864227110.post2990207275482848564..comments2023-10-18T17:02:37.251+02:00Comments on ko ko ko: Seigle d'AuvergneIvhttp://www.blogger.com/profile/15379460624728543125noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-2057751447864227110.post-52708320136784820532010-05-22T15:54:15.666+02:002010-05-22T15:54:15.666+02:00majko to chleb rzeczywiście kapryśny, rośnie też s...majko to chleb rzeczywiście kapryśny, rośnie też sporo dopiero w piekarniku. Mam nadzieję, że jednak się udało. Jeśli nie zakwas to może pogoda: wilgotno teraz i niezbyt ciepło...Ivhttps://www.blogger.com/profile/15379460624728543125noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2057751447864227110.post-85400814376871440422010-05-21T12:01:36.167+02:002010-05-21T12:01:36.167+02:00Wlasnie wzielam sie dzis za pieczenie tego chleba....Wlasnie wzielam sie dzis za pieczenie tego chleba. Wczoraj zrobilam zaczyn, dzis reszte. Odstawilam chleb do wyrastania i minely 2 godz. a oon nawet nie drgnal na centymetr :( Nie wiem, co zrobilam nie tak. Staralam sie postepowac wg Twoich wskazowek (woda miala odpowiednia temp.). Najpewniej to wina zakwasu... <br /><br />Postanowilam poeksperymentowac. Dodalam suszone drozdze, zagniotlam jeszcze raz, odstawilam do wyrastania i zobaczymy co z tego wyjdzie...majkahttps://www.blogger.com/profile/12086860387467715981noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2057751447864227110.post-78280123982629880412010-05-17T19:38:00.602+02:002010-05-17T19:38:00.602+02:00Przepiekny! Jestem pod wrazeniem. Rzeczywiscie prz...Przepiekny! Jestem pod wrazeniem. Rzeczywiscie przypomina wulkaniczny pejzaz :) <br /><br />Zapisalam sobie przepis :)majkahttps://www.blogger.com/profile/12086860387467715981noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2057751447864227110.post-60332739573725563482010-05-17T18:03:29.489+02:002010-05-17T18:03:29.489+02:00jejku, myślałam, że na pierwszym zdjęciu jest zdję...jejku, myślałam, że na pierwszym zdjęciu jest zdjęcie chleba jakieś sztuczne, taki jest piękny!Paulahttps://www.blogger.com/profile/05411407173763775352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2057751447864227110.post-60469923200996062512010-05-17T17:54:54.550+02:002010-05-17T17:54:54.550+02:00Ale fajnie, ze prezentujesz chleb z Owernii - moje...Ale fajnie, ze prezentujesz chleb z Owernii - mojego ulubionego regionu Francji, a rownoczesnie chyba najmniej znanego, przypominajacego troche nasze Bieszczady (pusto, dziko i gorzyscie). Dodam jeszcze, ze probowalam chleba "owerniackiego" (?), co prawda nie w Clermod Ferrand, ale w malej, lokalnej piekarni w zapyzialym miasteczku Mauriac. Chleb cudo, trzyma sie tydzien, zawsze kupujemy na zapas, gdy odwiedzamy te rejony.Magdalenahttps://www.blogger.com/profile/15263002408158699780noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2057751447864227110.post-34071341605835302872010-05-17T17:53:39.186+02:002010-05-17T17:53:39.186+02:00Kokoko alez chlebek cudny upiekłaś :) zjadłabym t...Kokoko alez chlebek cudny upiekłaś :) zjadłabym ta odkrojona pięteczkę :)<br /><br />serdecznie pozdrawiamEwelosahttps://www.blogger.com/profile/05053770505351406658noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2057751447864227110.post-83414399501484839822010-05-17T17:42:10.513+02:002010-05-17T17:42:10.513+02:00ojej , co za chleb
Taki z najwyższej półki, cudoojej , co za chleb <br />Taki z najwyższej półki, cudomargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.com